Centenario Amontillado

Centenario Amontillado

Vin, Starkvin, Sherry, Oxiderat, Torrt, — Från producenten Toro Albala i distriktet Montilla Moriles, Spanien
4899 kr (6124 kr inkl moms) för restauranger Artikeln kan köpas via Systembolagets privatimport. Kontakta oss för prisuppgift.

Sebastian berättar om drycken

Centenario-vinerna förmedlar vingårdens karaktär och anda. De är resultatet av ägaren Antonio Sánchez och var och en av arbetarnas ansträngningar och omsorg i åratal.

Amontilladon är utvald av Antonio Sánchez för decennier sedan med ett mycket speciellt syfte, att njuta av dem under julhelgen med vänner och familj. Vinerna fick bara öppnas på dessa datum, resten av året tilläts ingen att röra dem. Idag har Antonio bestämt att det är dags att dela dem med resten av världen.

En klar kärna bärnsten med åldrad grön kant. Vinet bjuder på en remarkabel finess och komplexitet med toner av karamell, nougat, lakrits, choklad, peppar, tobak och fikonmarmelad. Smaken har en åldrad komplexitet och koncentration med lager av nötiga och karamelliga smaker utan tillstymmelse till sötma, lite fat och balanserad bitterhet bryter av och leder till en extremt lång och välgörande finish. Definitivt ett vino de meditacíon som dock kan förgylla en toast på anklever, fikon och rostade nötter.
Endast 250 flaskor buteljerade.

Mer om denna dryck

Artnr TA24
Volym 750ml
Alkoholhalt 22% vol.
Druvor Pedro Ximenez (100%),
Lagring Över 100 år på ekfat
Hållbarhet 2023-2040
Serveringstemp 12-13 °C
Allergiinformation Innehåller sulfiter.
Högupplösta bilder