
Gaminde 2016
Mariano berättar om drycken
Finca Gaminde är odlingen som givit namn åt detta vin. Den planterades 1942, är 6 hektar stor och ligger på 495 meters höjd med utsikt åt öster.
Odlingen sköts manuellt och mycket av arbetet ute i vingården sker med hjälp av häst. Man använder inga herbicider och skörden sker även den manuellt. Väl inne i vineriet väljs druvklasarna ut för hand, druvorna får sedan macerera i sex dagar vid fem grader Celsius. Därefter genomförs en kontrollerad jäsning i 14 dagar vid 28 grader Celsius med omrörning tre gånger per dag. Jäsning med skal sker således under 20 dagar. Pressning sker sedan i vertikalpress och vinet får senare genomgå malolaktisk jäsning i ekfat.
Vinet är varken klarnat eller filtrerat varför jag rekommenderar att ni dekanterar vinet. Vinmakare är den legendariske Miguel Angel de Gregorio.
Om drycken på Systembolaget
Lanseras 1 juni 2021. 600 flaskor.Mer om denna dryck
Artnr | 93372 (Systembolaget) |
---|---|
Volym | 750ml |
Alkoholhalt | 14,5% vol. |
Druvor | Tempranillo (100%), |
Lagring | 16 månader på nya franska ekfat från Allier. |
Hållbarhet | 2020-2030 |
Serveringstemp | 16-18 °C |
Allergiinformation | Innehåller sulfiter. |
Högupplösta bilder |