Mingortiz 2016
Sebastian berättar om drycken
Från den snart 60-åriga vingården ger de lågavkastande rankorna en tät och koncentrerad frukt som bjuder på en ännu tät nästintill opak färg och intensiv doft med fin nyans och komplexitet – solmogna vilda bär som björnbär, hallon och mörka plommon med fin tobak, läder och en lätt rostning från de franska ekfaten. Fint nyanserad om än tät smak med frisk och koncentrerad frukt, en ryggrad av fint putsade tanniner, en hög mognadsgrad men med fin balans, lätt kryddig med five spice och köttiga toner med en mycket lång och kraftfull finish.
Vinets begynnande mognad fungerar utmärkt till svamp och tryffel som en rådjursstek med gräddkokt karljohansvamp eller sötsalta japanska smaker som en Yakitori på majskyckling med champinjoner.
Mer om denna dryck
Artnr | FA20 |
---|---|
Volym | 750ml |
Alkoholhalt | 14,5% vol. |
Druvor | Tempranillo (100%), |
Lagring | 16 månader på franska ekfat |
Serveringstemp | 16-18 °C |
Allergiinformation | Innehåller sulfiter. |
Högupplösta bilder |
Recensioner:
Guía Peñín: 92p (2019), 93p (2016), 93p (2015)
Robert Parker: 94p (2016)
Wine Enthusiast: 93p (2016), 93p (2015)
James Suckling: 92p (2016)
Wine & Spirits: 90p (2016)
Wine Specator: 93p (2015)