Om Viña Española

Vi är ett familjeföretag och det är så vi arbetar tillsammans med kunder och leverantörer, alla som en stor familj. The spanish way!

När det svenska importmonopolet avvecklades 1995 lades grunden till våra verksamheter. I Sverige fanns på den tiden mestadels viner av Riojatyp. Mariano fick nu möjlighet att introducera svenskarna till andra typer av druvor än Tempranillo. Idag samarbetar Viña Española med över 50 utvalda vingårdar i Spanien Vi kan därför erbjuda den hela bredden av det spanska utbudet i vårt sortiment där vi har över 300 olika viner.

90% av de vingårdar vi arbetar tillsammans med, är som vi, familjeföretag, där kunskap, kultur och utveckling på ett naturligt sätt gått vidare från generation till generation. Vingårdar som kombinerar en passion för det genuina med framåtanda. Småskaliga producenter med kontroll på allt från vinranka till buteljering. Som samtidigt måste vara innovativa för att bli upptäckta och framgångsrika. Vi har däremot valt bort innovationer som bag-in-box. Vi föredrar känslan i den traditionella buteljen och anser att vin mår bäst i naturprodukten glas.