Calvario 2011
Sebastian berättar om drycken
Calvario kommer från ett enskilt vingårdsläge som planterades 1945. Odlingen sker hållbart med endast naturlig gödsel och utan användning av herbicider.
Skörden sker för hand med noggrann manuell selektering av klasarna.
Efter skörd avstjälkas druvorna och läggs i ekfat för kallmacerering 6 dagar innan jäsningen. Jäsningen sker vid 28°C under 14 dagar med överpumpning tre gånger dagligen.
Vinet lagras 18 månader i nya franska ekfat med rackning var fjärde månad och buteljeras utan klarning eller filtrering.
Mer om denna dryck
Artnr | FA03 |
---|---|
Volym | 750ml |
Alkoholhalt | 14% vol. |
Druvor | Tempranillo (90%), Garnacha Tinta (8%), Graciano (2%), |
Lagring | 18 månader på nya franska ekfat |
Serveringstemp | 16-18 °C |
Allergiinformation | Innehåller sulfiter. |
Högupplösta bilder |
Recensioner:
Guía Peñín: 94p (2016), 94p (2010), 94p (2009), 93p (2008)
Robert Parker: 93p (2012), 91p (2011), 93p (2010), 90p (2009), 90p (2008)
James Suckling: 91p (2010)
Vinous: 95p (2009), 92p+ (2008)
Wine Advocate: 93p (2010), 90p (2008)
Wine Specatator: 91p (2006)