Chateau Tour Seran Magnum

Chateau Tour Seran Magnum 2004

Vin, Rött, Fylligt, — Från producenten Rollan de By i distriktet Medoc, Frankrike
590 kr (738 kr inkl moms) för restauranger Artikeln kan köpas via Systembolagets privatimport. Kontakta oss för prisuppgift.

Sebastian berättar om drycken

Château Tour Seran anlades på 1800-talet och ägdes då av ingen mindre än Maquis de Segur, som bland annat också ägde Ch. Lafite, Ch. Latour och Calon-Segur. Idag ägs vingården av Jean Guyon, Domaines Rollan de By. 

Den 15 hektar stora vingården ligger på toppen av en kulle vid Garonneflodens mynning. Jordmånen består av en lerig grusjord, vilket är anledningen till att odlingarna domineras av merlot. Rankorna har en snittålder på 40år och är uppbundna i dubbel guyot. Odlingen sker hållbart utan herbicider med vildväxande örter mellan raderna av vinrankor.

Skörden sker till största delen för hand och druvorna sorteras två gånger vid ankomst till vineriet. Vinifikation sker i specialdesignade breda ståltankar för att få maximal utväxling mellan druvskalen och musten. Vinet vilar först 3 månader på sin jästfällning med bâtonnage varefter det lagras 12 månader på franska ekfat.

Mer om denna dryck

Artnr RB16
Volym 1500ml
Alkoholhalt 13% vol.
Druvor Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (15%), Cabernet Franc (10%), Petit Verdot (10%),
Lagring 12 månader på franska ekfat
Serveringstemp 16-18 °C
Allergiinformation Innehåller sulfiter.
Högupplösta bilder

Recensionaer av Tour Seran

Wine Advocate: 88p (2004)