
Huellas 2013
Sebastian berättar om drycken
År 2004 köpte Franck Massard en liten vingård i El Molar av en taxichaufför från Barcelona och Huellas blev det första vinet de gjorde. Det är en klassisk Prioratblend av Cariñena och Garnacha som odlas ekologiskt utan användning av kemiska bekämpningsmedel. Druvorna avstjälkas och vinifieras i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Under macerationstiden sker extraktionen genom en kombination av remontage och pigeage. Vinet lagras 12 månader på en balndning av nya och tidigare använda 500l franska ekfat.
Mer om denna dryck
Artnr | EP18 |
---|---|
Volym | 750ml |
Alkoholhalt | 14,5% vol. |
Druvor | Cariñena (60%), Garnacha Tinta (40%), |
Lagring | 20% av vinet på nya franska 500-litersekfat, 80% av vinet på 2-3 år gamla ekfat i 12 månader |
Hållbarhet | 2017-2025 |
Serveringstemp | 16-18 °C |
Allergiinformation | Innehåller sulfiter. |
Högupplösta bilder |
Recensioner av Huellas
Wine Advocate: 90+p (2013)
Vinous: 92 (2009)
Jancis Robinson: 17/20 (2012)
Guá Peñin: 90p (2014)