
Pommard Clos des Epenots Premier Cru 2015
Sebastian berättar om drycken
I den muromgärdade vingården Clos des Epenots äger Chateau de Meusault 3,6ha. Vingårdens järnrika jordmån ger druvor med både kraft och aromatisk intensitet. Skörd sker för hand och följs av både manuell och optisk sortering av druvorna. Efter avstjälkning krossas druvorna och får kallmacerera 15 till 18 dagar innan jäsningen, som vanligtvis tar mellan 5 och 6 dagar. Lagringen sker i 30% nya ekfat och resterande i ett- och tvååriga ekfat under 15 till 18 månader.
Mer om denna dryck
Artnr | MT08 |
---|---|
Volym | 750ml |
Alkoholhalt | 13,5% vol. |
Druvor | Pinot Noir (100%), |
Lagring | 15-18 månader på nya och gamla ekfat |
Serveringstemp | 16-18 °C |
Allergiinformation | Innehåller sulfiter. |
Högupplösta bilder |
Recensioner av Pommard Clos des Epenots Premier Cru
Wine Advocate: 91-93p (2015)
Vinous: 92p (2015)
Jancis Robinson: 16+/20 (2015)