Producenten

Cepa 21

(Bodegas Cepa 21)

Land: Spanien
Distrikt:
Hemsida: cepa21.com
Cepa 21 är det nya ambitiösa projektet som leds av familjen Moro, ägare av Bodegas Emilio Moro, en av de mest spektakulära vingårdarna i Ribera del Duero.

Syftet med det här projektet är att bygga en modern, funktionell och minimalistisk vingård baserat på den savoir faire man samlat på sig genom åren av flera generationer i Morofamiljen i skapandet av moderna viner. Morobröderna José och Javier ville få med några av sina bästa vänner i projektet och få dem att uppleva den spänning och upphetsning man får av att vara en del i vinvärlden. Vingården, som ligger i mitten av 50 hektar (omkring 124 tunnland) av de egna Tinto Fino-vinstockarna (den renaste Tempranilloklonen) är modern och utrustad för att ta fram det allra bästa ur de finaste druvorna i världen.

Det nya vinet Cepa 21 är riktat till konsumenter som har kunskapen och är öppna för att testa nya smakegenskaper och som också uppskattar skärpan och elegansen i ett vin, som är mjukt och sött på smaklökarna men även har djärva aromer.

Cepa 21 står för revolutionen inom framställandet av viner som har ägt rum i Spanien under de senaste åren.